VidarWood, specialist in kaasplanken

Hoogwaardige kaasplanken van geoptimaliseerd Europees naaldhout, voor in de kaasproductie
en kaasveredeling

VidarWood

Wat kan VidarWood voor uw kaasmakerij betekenen?

Eén van de specialiteiten van VidarWood is de productie en door-ontwikkeling van Vuren en Grenen kaasrijpingsplanken voor de kaas-industrie. Met jarenlange ervaring, kennis en onderzoek biedt VidarWood een breed assortiment kaasplanken passend voor elke specifieke klantvraag. Met deze topproducten worden praktijkproblemen, zoals het doorbuigen, schimmelvorming bij noesten, en lekkage van de plank voorkomen. De sleutelwoorden tot succes zijn:

 1. Kwaliteit
 2. Hygiëne
 3. Technische ondersteuning
 4. Langdurige winstgevendheid


De breed bekende OST15® kaasplanken zijn veel gevraagd zowel binnen als buiten Europa. De merknaam OST15® refereert naar haar Zweedse oorsprong. “Ost” is het Zweedse woord voor kaas en 15 herinnert aan de eerste kaasplank productielijn.

VidarWood kaasrijpingsplanken met hun gegarandeerde productkwaliteit zijn het directe antwoord op de stringente wet- en regelgeving betreffende voedselveiligheid. Met een breed assortiment, continue productinnovaties en een maximale klantondersteuning draagt VidarWood bij aan de ontwikkelingen en innovaties binnen de kaasindustrie.

De Europese kaasindustrie automatiseert in hoog tempo en vraagt om kaasplanktypen welke maximaal aansluiten op de nieuwe verwerkingssystemen. Dit maakt een continue ontwikkeling en innovaties op kaasplank gebied cruciaal. Met twee eigen laboratoria met faciliteiten op het gebied van sterkte-, migratie- en duurzaamheidstesten wordt er doorlopend gewerkt aan productoptimalisaties.

Voordelen van VidarWood kaasplanken:

 • Vermindering aanhechting en vorming van micro-organismen
 • Optimale vochtregulatie
 • premium houtkwaliteit in vuren en grenen
 • Lage beschadigingsgevoeligheid
 • Hoge doorbuigsterkte
 • Hoge dimensie- en vormstabiliteit
 • Doordachte vormgeving en afwerking
 • Gecertificeerd duurzaam hout
 • Hoogwaardige vingerlas- en lamelverlijmingen
 • Voldoen aan alle Europese en additionele landspecifieke FCM eisen
Over VidarWood

Producent en leverancier van geoptimaliseerde houtproducten

VidarWood is een vooraanstaande producent en leverancier van hoogwaardig geoptimaliseerd Europees naaldhout. VidarWood produceert en levert geoptimaliseerde houtproducten van vuren, grenen en lariks in elke gewenste kwaliteit en maatvoering. Tevens produceren wij halffabricaten voor de houtverwerkende industrie en vervaardigen wij eindproducten, waaronder kaasrijpingsplanken voor de zuivelindustrie. VidarWood beschikt over jarenlange ervaring en de benodigde kennis om voor uw specifieke toepassing de optimale producten aan te leveren. Al ons hout komt uitsluitend uit verantwoord beheerde Europese bosgebieden voorzien van het FSC® (FSC-C117418) of  PEFC™ certificaat.

VidarWood beschikt in Nederland en Polen over eigen R&D faciliteiten voor het ontwikkelen van nieuwe, klant specifieke houtproducten en halffabricaten. Door gedegen engineering zijn onze geoptimaliseerde naaldhouten producten voor veel toepassingen een volwaardige vervanging van tropische houtproducten. VidarWood werkt tevens nauw samen met twee Europese partners, waarbij de productie van specifieke producten wordt onderverdeeld. Deze samenwerking vergroot het productenpalet en waarborgt de continuïteit in volume en kwaliteit.

Rapportage

Totally safe air conditioning

Meer weten over de oplossingen van onze partner Air Quality Process? Lees dan de bijgaande brochure. 

 

Update

Laatste VidarWood Nieuws

Neem vrijblijvend contact op

Eén van de specialiteiten van VidarWood is de productie en door-ontwikkeling van Vuren en Grenen kaasrijpingsplanken voor de kaas-industrie. Als officiële partner van VidarWood verbinden wij jullie graag. Geïnteresseerd? Mail of bel ons of vul onderstaande contactformulier in.