50-jarig jubileum voor onze partner Servi Doryl 

Het mag geen verrassing zijn dat de regio Touraine, aan de rand van de rivier de Loire, waar de bakermat van de Franse cultuur ligt, het leven schonk aan de grootste fabrikant van kaasvormen ter wereld.

In 1972 richtte de heer Lasalle het bedrijf SERVI op en stelde kaasvormen voor aan de lokale producenten van zachte kazen. Het bedrijf was vanaf het begin succesvol. Niet lang na de oprichting van SERVI werd een andere gepassioneerde maker van kaasapparatuur, de heer Laurent, geïnspireerd door het succes van SERVI. Hij creëerde een nieuw bedrijf genaamd DORYL, door een proces uit te vinden dat vrijwel identiek de bekende patronen dupliceerde die we zien van kaasdoeken (die de korsten van kaas vormt). Het nieuwe proces transformeerde ook de hele geperste kaasmarkt; het vervangen van de oude houten mallen door  gepatenteerde plastic afvoertechnologie en het toevoegen van de gesimuleerde textuur. De micro geperforeerde DORYL-patronen waren geboren.

De samenwerking van deze bedrijven, gevestigd in Langeais, was voorbestemd om de belangrijkste bron van kaasvormen in de wereld te worden en de ontwikkeling van de kaasmarkt in Frankrijk en de rest van de wereld te vergroten. 

In 2009 werd dit gerenommeerde Franse bedrijf overgenomen door ALPMA (afgelopen jaar 75-jarig jubileum) en sindsdien hebben ze samen een succesverhaal geschreven in de wereldwijde kaasindustrie. Servi Doryl’s expertise en toewijding aan kwaliteit hebben hen tot een onmisbare partner gemaakt. Samen bedienen we de kaasindustrie wereldwijd en bieden we onze klanten oplossingen uit één hand. Dankzij dit partnerschap hebben we onze vaardigheden en middelen kunnen bundelen om innovatieve producten te ontwikkelen en nog beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen. 

Servi Doryl heeft de afgelopen 50 jaar veel bereikt en is inmiddels uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in kaasvormen, voor zowel zachte als semi-harde kazen. We zijn er trots op deel uit te mogen maken van deze reis. Wij kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking en groei samen. 

Klik hier voor meer informatie over Servi Doryl’s producten

Servi Doryl 50 jaar