Custombased watermanagement oplossingen

Innovatief in de strijd tegen vervuiling en materiaalaantasting in stoomketels en in koel-, proceswater-, pasteurisatie-, sterilisatie- en membraansystemen

Novochem

Custombased watermanagement oplossingen

Jongsma Solutions is agent voor Novochem Water Treatment, onderdeel van Aquaprox. Novochem levert custombased watermanagement oplossingen en is in staat een grondige locatiescan te verzorgen. Bij Novochem Water Treatment zorgen we er met onze producten en kennis voor dat deze problemen worden voorkomen, zodat productieprocessen probleemloos kunnen draaien. De producten die vaak worden ingezet om de problemen met corrosie en afzettingen te voorkomen, zijn niet of zeer slecht biologisch afbreekbaar en belasten daardoor het milieu. Novochem Water Treatment heeft voor deze producten milieuvriendelijke alternatieven ontwikkeld, zoals NovoTraqua®. Hiermee wordt al jaren succesvol gewerkt. NovoTraqua® wordt erkend als Best Beschikbare Technologie (BBT).

De producten van Novochem Water Treatment  kunnen worden toegepast voor koelwaterbehandeling, ketelwaterbehandeling, afvalwaterbehandeling en voor sterilisatie en pasteurisatie in de voedingsmiddelenindustrie.

Gecontroleerd koelwaterbehandeling voor een optimaal rendement

Novochem Water Treatment levert koelwaterbehandeling in de industrie. In de industrie wordt veel gebruik gemaakt van recirculerende koelsystemen. Problemen die daarbij kunnen voorkomen zijn corrosie, vervuiling en verslijming. Novochem Water Treatment biedt voor de totale koelwaterbehandeling een passende oplossing. Met als doel een optimaal rendement, een ongestoorde procesvoering en een lange levensduur van apparatuur. Dit doen we op een milieuvriendelijke wijze.

Zorgeloos naar een glanzend resultaat in het sterilisatie en pasteurisatie proces

In het sterilisatie en pasteurisatie proces van de voedingsindustrie worden water en stoom gebruikt om warmte aan of af te voeren. Zonder adequate waterbehandeling worden de verpakkingsmaterialen niet goed beschermd, wat resulteert in roestvorming en vlekken. Hierdoor wordt de levensduur van apparatuur beperkt. Met de producten van Novochem Water Treatment houden we de systemen schoon. Met als gevolg een beter procesrendement, lager energieverbruik, minder productiestops en dus significant lagere kosten. Met als ultiem resultaat een schoon eindproduct en een ongestoorde procesgang.

Juiste behandeling voor een veilige stoomproductie met de ketelwaterbehandeling van Novochem Water Treatement

Stoom is een bron van energie en warmte voor veel productieprocessen. Bij de opwekking van stoom kunnen problemen ontstaan in de vorm van vervuiling of corrosie. Dit leidt tot een verminderde efficiency of zelfs stilstand van de installatie. Als een stoomketel stilstaat, staat de fabriek stil! Dat wil je voorkomen. Novochem Water Treatment biedt voor de totale ketelwater procesvoering een oplossing.

Schoon water na elk proces bij de afvalwaterbehandeling van Novochem Water Treatment

Water afkomstig van diverse productieprocessen wordt uiteindelijk geloosd. Als dit water een te hoge vuillast heeft, is zuivering door middel van een fysisch-chemische stap een van de keuzes die u hebt. Om de aanwezige vuildeeltjes uit het afvalwater te verwijderen, worden vaak flotatie- of sedimentatie units gebruikt. Het rendement van deze installaties kan sterk worden verbeterd door de inzet van vlokmiddelen van Novochem Water Treatment. Dankzij deze voorzuivering zijn de kosten voor het afvoeren van het afvalwater beduidend lager en wordt het milieu ontlast!

Over Novochem

Experts in watermanagement oplossingen

Novochem Water Treatment (NWT) onderscheidt zich door te blijven innoveren. Bij NWT draait het naast kwaliteit om duurzaamheid. Op technologisch gebied verleggen ze grenzen.

Met permanent projectonderzoek proberen ze de belasting van onze producten op het milieu tot een minimum te beperken. Het resultaat is terug te vinden in een groot aantal milieuvriendelijke en laag toxische producten.

Zowel hun eigen, bijzonder goed geoutilleerde, laboratorium als de overige afdelingen van de Novochem Group worden gekenmerkt door heldere communicatielijnen. Niet alleen intern, maar ook naar de klant toe. U bent immers geholpen met snelle, flexibele en adequate oplossingen. Waarbij zij u uiteraard graag helpen met een specialistisch advies op maat.

Ondersteuning van de klant vinden ze zeer belangrijk, daarom nemen we onze after sales erg serieus. We leveren onze producten, maar daar houdt het niet mee op. De klant kan er op vertrouwen dat zijn watersystemen bij ons in goede handen zijn. Dit doen ze door regelmatig een volledige service uit te laten voeren door een van de waterbehandelingsspecialisten.

Rapportage

Totally safe air conditioning

Meer weten over de oplossingen van onze partner Air Quality Process? Lees dan de bijgaande brochure. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze oplossing voor jouw bedrijf, neem dan contact op via het formulier aan.

Update

Laatste Novochem Nieuws

Noviteit bij Novochem Water Treatment

Waterbehandelingsproducten zonder gevarensymbolen Watervoerende systemen in de zuivelindustrie hebben veelal te maken met de zogenaamde behandelingsdriehoek bestaande uit microbiologie, corrosie en kalkafzettingen. Om operationele risico’s

Lees Meer

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u custombased watermanagement oplossingen of een grondige locatiescan? Als officiële partner van Novochem verbinden wij jullie graag. Geïnteresseerd? Mail of bel ons of vul onderstaande contactformulier in.