ALPMA verwerft een meerderheidsbelang in de Mozzarella en Semi-Hard-kaas apparatuurproducent SULBANA.

Rott am Inn / Elsau, 19 november 2018

Alpma kondigt de verwerving aan van een meerderheidsbelang in de Mozzarella en Semi-Hard-kaas apparatuurproducent SULBANA. De transactie zal plaatsvinden in januari 2019 en is onderhevig aan wettelijke goedkeuring. Met deze fusie zal de ALPMA-groep haar leidende positie als producent van apparatuur voor de kaasindustrie verder uitbreiden. In het marktsegment van Pasta-Filata-kazen en typische semi-harde kazen zullen beide bedrijven hun ervaring van vele decennia combineren en het breedste en meest technologisch geavanceerde assortiment in de sector aanbieden onder de merknaam ALPMA-SULBANA. Op basis van een succesvolle ontwikkeling van beide bedrijven in de afgelopen jaren, biedt deze fusie de mogelijkheid om zuivelfabrieken over de hele wereld te ondersteunen in een grote verscheidenheid aan kazen. De focus zal liggen op de gehele supply chain, van technologische advisering, ontwerp en bouwapparatuur tot service en geautomatiseerd databeheer.

Thorsten Kehl, CEO SULBANA-groep: “De mogelijkheid om SULBANA naar een nog succesvollere toekomst te leiden en onze klanten te ondersteunen als onderdeel van de ALPMA-organisatie, presenteert een duurzaam pad voor verdere ontwikkeling”.

Over het bedrijf: ALPMA is het wereldwijd toonaangevende bedrijf voor de verwerking van melk en wei, kaasproductie en snij- en verpakkingstechnologie. Als specialist voor Mozzarella- en Pasta Filata-kazen enerzijds en Semi-harde kazen anderzijds, is SULBANA perfect geschikt voor de ALPMA-groep. Gecombineerd, zal de full-range-leverancier een staf van meer dan 850 werknemers in dienst hebben in zijn vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Finland, Italië en daarnaast een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk aanbieden.