Reversed Osmose Rouveen Kaasspecialiteiten

In samenwerking met Jongsma Engineering Solutions heeft Rouveen Kaasspecialiteiten een Reversed Osmose (RO) aangekocht bij de firma ALPMA. Algemeen directeur Klaas Hokse is blij met de nieuwe aanwinst: “Een prachtig apparaat, waarmee we klaar zijn voor de toekomst”.

De investering in een RO van ALPMA vervangt de bestaande installatie waarbij de wei geconcentreerd wordt tot wei met een drogestofgehalte van 12%. De nieuwe RO heeft een grotere capaciteit en concentreert de wei tevens naar 28% droge stof.

In januari 2019 is de RO naar binnen gebracht en de opbouw gestart door ALPMA. Een samenwerking tussen de eigen technische dienst van Rouveen Kaasspecialiteiten en de firma’s Lascon, Van Lenthe, ALPMA ging in januari en februari aan de slag met de installatie. Begin maart werd opgestart met water en al snel werd de doorstap gemaakt naar wei. Eind maart vond de eerste reguliere productie plaats.