Air Quality Process optimaliseert de ROI en vermindert het energieverbruik 2 tot 3 keer

Air Quality Process (AQP) is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de hygiënische airconditioning voor kaasmakerijen. AQP biedt op maat gemaakte oplossingen voor alle soorten kaas: speciale kazen (zacht/halfzacht, hard, blauw), pasta filata, verse of verwerkte kazen. Een specialisatie van AQP is dan ook het beheer van de luchtstroom die verband houdt met de kaasprocessen.

Air Quality Process is een bekende partner voor veel kaasmakerijen wereldwijd en uniek vanwege de airconditioningtechnologie en innovatie. Door het ontwerp van de installaties wordt het rendement op de investering volledig geoptimaliseerd. Dit maakt het mogelijk om motoren met een zeer laag vermogen aan te bieden, waardoor het elektriciteitsverbruik met 2 tot 3 keer kan worden verminderd in vergelijking met traditionele installaties. De juiste luchtstroom (volledig circuleren van lucht) zorgt voor een optimale kwaliteit van de kaasproducten resulterend in beperking van het watergewichtsverlies (dus hoger investeringsrendement) en een constante homogeniteit van organoleptische eigenschappen.

Het design biedt klanten een ultra hygiënische installatie. Dit houdt is dat de CIP-reinigbare conditioners eenvoudig en sneller te reinigen zijn en 100% toegankelijk zijn voor reinheidscontroles, waardoor enkel de technologie van Air Quality Process USDA is goedgekeurd. De eenvoudige reiniging en netheidscontrole van de airconditioners het verbruik van wasmiddelen, spoelwater en afvalwaterbehandelingen aanzienlijk. Bovendien wordt het beheer van de luchtstroom uitgevoerd op fabrieksschaal wat AQP een complete en betrouwbare partner maakt voor alle kaasmakerijen. Klik hier voor meer info.