ALPMA’s geavanceerde membraaninstallaties in Nederland

ALPMA heeft de afgelopen jaren een aantal zeer geavanceerde membraaninstallaties gerealiseerd in Nederland. Ausnutria Ommen en Heerenveen, Fonterra Heerenveen, Royal A-ware Heerenveen en FrieslandCampina Gerkesklooster zijn slechts enkele voorbeelden. ALPMA werkt continu aan extra voordelen voor onze klanten, die in veel gevallen zelfs als upgrade kunnen worden toegevoegd aan bestaande en reeds draaiende installaties.

Het verminderen van het waterverbruik is een zeer actueel onderwerp, belangrijk voor ALPMA, maar nog belangrijker voor de eindklanten. Ecologie is belangrijker dan ooit en waterbesparing is daar een cruciaal onderdeel van. In de wereld van membraaninstallaties zien we veel mogelijkheden om water te hergebruiken. Zo is de polisher stap bijna niet meer weg te denken. De polisher, ook wel een extra RO-stap genoemd, zorgt ervoor dat het permeaat van een RO zodanig wordt gezuiverd dat het hergebruikt kan worden als proceswater (bijvoorbeeld voor het reinigen van membranen). Op deze manier worden grote hoeveelheden water volledig hergebruikt in plaats van afgevoerd. Op dit moment worden nieuwe maatregelen ontwikkeld om de waterbesparing te vergroten en deze kunnen binnenkort in bestaande installaties worden geïmplementeerd.