Gisbert Strohn (CEO ALPMA) met pensioen

Sinds 1 januari 2023 is Gisbert Strohn, lange tijd directeur van de ALPMA Group, met pensioen. Hij leidde ALPMA bijna twee decennia.

In oktober 2003 trad hij in dienst bij ALPMA als MD, waar hij aan de basis stond voor de verdere internationalisering van de ALPMA Groep. Ook concentreerde hij zich op de uitbreiding en de verdere technologische ontwikkeling van het toenemende leveringsprogramma.

In zijn tijd werden belangrijke acquisities gedaan op het gebied van kaasverwerkingstechnologie, zoals de Zwitserse pasta filata, halfharde en harde kaasapparatuurspecialist Sulbana en de acquisitie van Servi Doryl, Franse specialist in productie van kaasvaten en de bassinesystemen. Ook werd grote vooruitgang geboekt op het gebied van digitalisering en Industrie 4.0 – belangrijke onderwerpen om ALPMA’s positie als wereldmarktleider veilig te stellen.

“Vanaf mijn eerste bezoek aan ALPMA was ik onder de indruk van de verscheidenheid aan geavanceerde installaties en de unieke expertise van kaasproductie en -verwerking”, herinnert Gisbert Strohn zich. “Daarom was het voor mij altijd van het grootste belang om nieuwe technologieën op het gebied van aandrijftechniek, automatisering, robotica en digitalisering in een vroeg stadium in ons portfolio te integreren. Hierdoor zijn we nu in staat om machineconcepten te ontwikkelen die een paar jaar geleden vrijwel ondenkbaar zouden zijn geweest.”

Overdracht aan opvolger Michael Weber
Per 1 januari 2023 is Gisbert Strohn met pensioen, waarbij de overdracht naar zijn opvolger zorgvuldig is voorbereid: Michael Weber, voorheen Operations Manager bij ALPMA, volgt Gisbert Strohn op in de rol van technisch MD. Hij kwam in 2018 naar ALPMA vanuit Krones AG. Net als de afgelopen twee decennia zal ALPMA in de toekomst geleid blijven worden door een gedeeld leiderschap: Managing Director Frank Eberle kijkt uit naar de samenwerking met Michael Weber in zijn nieuwe rol – en bedankt Gisbert Strohn voor de vele jaren van goed teamwork: “De gezamenlijke ontwikkeling van de ALPMA Group was waardevol maar bovenal zeer succesvol en heeft geleid tot veel nieuwe ontwikkelingen die de industrie hebben gevormd. We wensen je het allerbeste voor de toekomst.”