ALPMA News & Trends – Proceslijnen voor plantaardig voedsel 

In de nieuwste editie van ALPMA News & Trends worden actuele onderwerpen en projecten uitgelicht, waaronder de ontwikkelingen van VeganoProt, ALPMA’s lijn voor Vegan Protein Diversity, welke vorig jaar is gelanceerd.

Plantaardig voedsel is al lang niet meer slechts een trend. Deze ontwikkeling is terug te zien in de toenemende populariteit van veganistische kaas, yoghurt- en melkalternatieven. Consumenten staan steeds meer open voor alternatieve producten, wat leidt tot een toename van het aanbod innovatie in plantaardig voedsel.

Eiwitfractionering is onze kracht. 
ALPMA Process Technology werkt samen met klanten om op maat gemaakte installaties te ontwikkelen voor de productie van plantaardige of op microbiële gebaseerde producten. Deze activiteiten zijn samengebracht onder ALPMA’s nieuwe merknaam VeganoProt®, waarbij de jarenlange knowhow in extractie en concentratie van natuurlijke eiwitten nu beschikbaar is voor ontwikkeling van dergelijke proceslijnen. Afhankelijk van de toepassing worden verschillende filtratietechnieken gecombineerd, zoals microfiltratie, ultrafiltratie, nanofiltratie en omgekeerde osmose.

Testfaciliteiten (pilot plants)
De functie van fermentatie is om alternatieve eiwitten te produceren door het kweken van micro-organismen. Afhankelijk van het gewenste product, wordt er in fermentatie onderscheid gemaakt tussen twee processen, de vergisting van biomassa en precisiefermentatie. Het fractioneren van (eiwitten uit) zetmeel- of olieplanten (zoals lupinen, zonnebloemen of sojabonen) zijn enkele voorbeelden van beproefde methoden met hoogwaardige eiwitten als eindresultaat. ALPMA Process Technology biedt multifunctionele testfaciliteiten aan voor dergelijke veganistische producten. Testen kunnen door de klant zelfstandig worden uitgevoerd maar ook onder begeleiding van ALPMA’s applicatie ingenieurs.

Klik hier om meer te lezen over VeganoProt in de ALPMA News & Trends

Alpma Vegano Prot