Tofu (plantaardig kaasalternatief) en Paneer wereldwijd in opkomst 

Met de juiste apparatuur zijn kaasmakers in staat om de groeiende markt van Tofu als Paneer aan te boren. Beide producten zijn de laatste jaren booming en groeien wereldwijd in populariteit.

Precisie en efficiëntie zijn sleutelfactoren bij de productie van tofu. Dit is waar de speciaal ontwikkelde tofu afvulinstallatie om de hoek komt kijken. De installatie is uitgerust met de modernste snijtechnologie, die ervoor zorgt dat de tofu in gelijke porties wordt gesneden. Dit zorgt voor een constante productkwaliteit en stabiliteit, wat essentieel is voor de productie van hoogwaardige tofu. Een ander groot voordeel van onze oplossing is de flexibiliteit in gebruik van verschillende formatsets, waardoor verschillende vormen en maten mogelijk zijn die aansluiten op de eisen van de markt. Na het portioneren worden de tofu-porties op een transportband geplaatst gaan ze rechtstreeks naar een verpakkingsmachine. 

Continue wrongelbereiding in Bassin-systeem
Naast enkelvoudige afvulinstallaties, heeft ALPMA een volledig geautomatiseerde productielijn specifiek ontworpen voor Tofu en Paneer, om zo de hoogst mogelijke kwaliteit en efficiëntie te bereiken. Hoofdonderdeel van deze lijn is het volledig CIP reinigbare Bassin-systeem, waarbij een productietijd tot wel 20 uur per dag mogelijk is. Een belangrijk voordeel van de Bassin-lijn is de bereiding van de wrongel in kleine bassines (wrongelbakken). Deze methode zorgt voor een constant vochtgehalte van het product en zorgt uiteindelijk voor de hoogste opbrengst. De Bassin-lijn is de basis voor een optimale productie van zachte kazen, zoals feta, mozzarella, blauwe kaas, en dus ook voor tofu en paneer.

Bekijk onze geautomatiseerde productielijn voor Paneer/Tofu