Innovatie in de Nederlandse zuivel

De Coagulator bij Özgazi verwezenlijkt een continue kaasproductieproces

Özgazi

ALPMA heeft bij Özgazi de Coagulator succesvol in gebruik genomen

Efficiëntere kaasbereiding

Inmiddels draaien er wereldwijd bijna honderd Coagulators. In 2016 heeft ALPMA de Coagulator in 2016 succesvol in gebruik genomen bij  Özgazi, de in Etten-Leur gevestigde producent van feta-achtige kazen. 

De Coagulator is in tegenstelling tot de traditionele installaties een continue kaasproductielijn (lengte tot circa 80 meter) waar de verschillende stadia van het productieproces plaatsvinden in aparte segmenten in een geconditioneerde en afgesloten ruimte. De kaasbereiding is een continuproces, waardoor de productie efficiënter verloopt en waar alle cruciale onderdelen parallel aan de productie worden gereinigd. “De Coagulator is het centrum waar alles om draait in de moderne kaasmakerij”, stelt Strohn, CEO van ALPMA, die ook de ultrasone snijinstallaties noemt als voorbeeld van efficiënte kaasproductie. Daarmee kan de kaas in gelijke delen worden gesneden zodat elk deel hetzelfde gewicht heeft. “Dat lukt met alle kaassoorten, zelfs met gatenkaas als de Emmenthaler. Dankzij speciale technologie weten we precies waar de gaten zitten en hoe de kaas het meest optimaal gesneden kan worden.” 

“We produceren nu 70 tot 80 ton kaas per dag, maar we kunnen met de nieuwe installatie opschalen naar 120 ton. Dat maakt onze productie flexibeler en daardoor zijn de kosten per product geringer”, vertelt Directeur Eigenaar Serif Aktürk.

Onze laatste projecten

Samen komen we tot de mooiste resultaten

Bekijk hiernaast andere projecten die wij in de afgelopen tijd hebben gerealiseerd. 

Veel meer wei bij Fonterra Heerenveen

ALPMA's RO HighTS zorgt voor succesvolle capaciteitsverhoging van de wei bij Fonterra

Royal A-ware, Alpma en Servi Doryl slaan handen ineen

Edammer multimould kaasvaten plus nieuwe RO-installatie