Nieuwe ‘Smart Factory’ aanpak voor Ausnutria

ALPMA levert compleet nieuwe UF-WPC productielijn voor de poederfabriek in Heerenveen

Ausnutria

UF-installatie, ontworpen voor automatische startup en productie

Lights-out manufacturing

In de nieuwste editie van Alpma’s News & Trends is aandacht besteed aan het afgeronde UF-project bij Ausnutria, de nieuwe ‘Smart Factory’ aanpak. Voor de indrukwekkende nieuwe poederfabriek van Ausnutria in Heerenveen heeft ALPMA een compleet nieuwe UF-WPC productielijn gerealiseerd, voor de verwerking van geitenwei tot WPC. Speciale nadruk werd gelegd op de onderlinge verbinding van alle geautomatiseerde componenten op basis van IoT.

Ausnutria streeft naar een “lights-out manufacturing unit” voor al zijn nieuwe productiefaciliteiten, oftewel een grotendeels volledig geautomatiseerde procesinstallatie.

Het hart van het nieuwe proces is een UF-installatie, die is ontworpen voor een automatische startup en productie. Betreffende duurzaamheid wordt het productverlies aan het einde van de productie geminimaliseerd. De watervraag tijdens reiniging wordt tot een minimum beperkt. Het turnkey project opgeleverd door de divisie Procestechnologie van ALPMA omvat niet alleen de UF-fabriek maar ook de gehele periferie.

Onze laatste projecten

Samen komen we tot de mooiste resultaten

Bekijk hiernaast andere projecten die wij in de afgelopen tijd hebben gerealiseerd. 

Veel meer wei bij Fonterra Heerenveen

Fonterra verhoogde succesvol de capaciteit van de fabriek in

Met nieuwe RO is Rouveen klaar voor de toekomst

De RO-plant concentreert wei van 5,5 naar 28% drogestof