Concentratie wei van 5,5% tot 28% drogestof

Nieuwe RO-installatie van ALPMA succesvol in gebruik genomen

Rouveen Kaasspecialiteiten

De RO-plant concentreert wei van 5,5 naar 28% drogestof.

Hand in hand

Dit zou het motto kunnen zijn voor de samenwerking tussen ALPMA, Jongsma Solutions en kaasmakerij Rouveen Kaasspecialiteiten. In 2010 hebben de twee bedrijven hand in hand gewerkt aan een groot project: de integratie van de ALPMA-portionering apparaat, genaamd Formatic. In 2019 hebben ALPMA en Rouveen Kaasspecialiteiten een nieuw hoofdstuk geopend in hun succesvolle samenwerking en hebben ze een ALPMA RO HighTS systeem met geïntegreerde RO-polijstmachine voor concentreren van wei in gebruik genomen. Deze heeft de oude installatie vervangen waarbij de wei geconcentreerd werd met een drogestofgehalte tot maximaal 12%.

De nieuwe RO-plant concentreert zoete wei van de kaasmakerij in één handeling van 5,5% tot 28 - 30% droge stof. 35.000 liter per uur, tot 700.000 liter per dag. Dit bespaart ongeveer 70 procent van transportkosten en vermindert de CO2-uitstoot van vrachtwagentransport. Op deze manier, levert ALPMA en Rouveen Kaasspecialiteiten een duurzame bijdrage aan de gemeenschappelijke omgeving. 

Algemeen directeur Klaas Hokse is blij met de nieuwe aanwinst: “Een prachtig apparaat, waarmee we klaar zijn voor de toekomst”. 

Onze laatste projecten

Samen komen we tot de mooiste resultaten

Bekijk hiernaast andere projecten die wij in de afgelopen tijd hebben gerealiseerd. 

Veel meer wei bij Fonterra Heerenveen

Fonterra verhoogde succesvol de capaciteit van de fabriek in

Royal A-ware, Alpma en Servi Doryl slaan handen ineen

Edammer multimould kaasvaten plus nieuwe RO-installatie