Ontzorgen in de transitie naar LED verlichting, in lijn met de Europese regelgeving

Een goed doordacht lichtplan is de basis voor een veilige productieomgeving en een forse tijd- en kostenbesparing op energie en onderhoud. Dit is waar wij met Unique Lights voor staan.

Binnen de voedingsmiddelenindustrie gelden zeer strenge normen voor hygiëne en veiligheid. Verlichting moet stootvast, spatwaterdicht en splintervrij zijn, mag geen onderdelen van glas bevatten en moet gemaakt zijn van eenvoudig te reinigen, glad materiaal. Deze eisen zijn nodig om de overstap te maken naar LED-verlichting van Westerse komaf. Van pre-engineering, haalbaarheidsfase, budgetfase tot en met detailengineering, dit is het traject waar wij onze klanten mee ontzorgen.

Aanpassing Europese regelgeving
Sinds september 2023 mogen traditionele lichtbronnen niet meer in de EU geproduceerd en geïmporteerd worden, vanwege aanpassingen in de RoHS-wetgeving. Zodoende is de productie en import van TL-lampen en Compacte Fluorescentielampen binnen Europa gestopt. Maakt uw bedrijf nog (deels) gebruik van conventionele verlichting, dan zal de uitfasering van TL-verlichting in de komende tijd de nodige aandacht vragen. Het is daarom belangrijk om tijdig een alternatief te vinden voor uw verlichting. Bij Unique Lights denken we graag met u mee hoe de overgang naar volledig LED verlichting ingevuld kan worden.

Meer weten over Unique Lights? Download hier onze nieuwste brochure.