Grootste RO installatie van Europa van FrieslandCampina in productie

De productiecapaciteit in Gerkesklooster is vergroot van 52.000 ton kaas naar 93.000 ton kaas.

Royal FrieslandCampina

Kaasfabriek FrieslandCampina Gerkesklooster uit de as herrezen

Membraaninstallatie dikt kaaswei in voor transport

De uitdaging bij de installatie van de Alpma-membraaninstallatie voor het indikken van wei bij FrieslandCampina Gerkesklooster was de flexibele planning. De investering kwam na de nieuwbouw van het kaaspakhuis en de herbouw van het pekelgebouw na een brand vijf jaar geleden.

Projectmanager Technical Projects Henk Jonkman van FrieslandCampina: ‘Wij als projectteam hadden de opdracht om de productiecapaciteit in Gerkesklooster te vergroten van 52.000 ton kaas naar 93.000 ton kaas. In Gerkesklooster hadden ze twee kaaslijnen en we besloten om één kaaslijn door een grotere te vervangen en de wei van deze nieuwe kaaslijn moest worden verwerkt door een omgekeerde osmose tot 26% droge stof in het weiconcentraat.

In korte tijd moesten we veel keuzes maken, dat betekende dat we voor betrouwbare leveranciers hebben gekozen. Voor levering van de omgekeerde osmose hebben we ALPMA gekozen. Het was de eerste keer dat we een verwerkingsproject met ALPMA gingen doen, maar de mensen van ALPMA maakten een zeer professionele indruk tijdens het aankoopproces, waardoor het een logische keuze voor ons was.

Na het inkoopproces startten de projectteams van alle disciplines de gedetailleerde engineering. ALPMA heeft gedurende het hele project dezelfde professionele indruk achtergelaten. De mensen wisten heel goed waar ze het over hadden en de prestaties bij de planning waren accuraat. Het resultaat is dat we de omgekeerde osmose probleemloos hebben opgestart.

We willen graag het projectteam van ALPMA bedanken voor deze goede prestatie en we zijn blij dat we een nieuwe zeer professionele partner hebben voor het verwerken van oplossingen. ‘

Onze laatste projecten

Samen komen we tot de mooiste resultaten

Bekijk hiernaast andere projecten die wij in de afgelopen tijd hebben gerealiseerd. 

Veel meer wei bij Fonterra Heerenveen

ALPMA's RO HighTS zorgt voor succesvolle capaciteitsverhoging van de wei bij Fonterra

Royal A-ware, Alpma en Servi Doryl slaan handen ineen

Edammer multimould kaasvaten plus nieuwe RO-installatie